VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b54bc622-92d5-4968-8e58-96797c879f61

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Heeft uw medewerker relatieproblemen?

do 10 feb 2022

Zo kunt u er mee omgaan
Fitte en gelukkige medewerkers krijgen meer gedaan, dat is bekend. Op het moment dat het bij uw medewerker thuis niet zo lekker gaat, merkt u dat als werkgever vroeg of laat ook. Relatieproblemen behoren tot de grootste veroorzakers van stress, en kunnen daarmee ook uitval bij medewerkers tot gevolg hebben. Daarom geeft verzuimspecialist Sazas tips over wat u kunt doen wanneer er relatieproblemen spelen bij (één van) uw medewerkers.

Flexibel omgaan met de situatie
Het is belangrijk om bij de eerste tekenen van relatieproblemen bij uw medewerker meteen actie te ondernemen. Bespreek met uw medewerker wat de beste stappen zijn en hoe u hierin kunt helpen. Zo kan het bijvoorbeeld goed zijn om samen werktijden anders te plannen of tijdelijk afspraken te maken over aangepaste taken. Op die manier biedt u de ruimte om bijvoorbeeld tijd vrij te maken voor een mediator of een gesprek met een coach, maar ook geeft u uw medewerker dan tijdelijk iets meer mentale rust.

Zoek een manier van ondersteunen die bij u past
De manier waarop u uw medewerker ondersteunt moet wel bij u passen. Als u bijvoorbeeld nauwelijks belt met uw medewerker, kan het erg onverwachts zijn als u nu wel ineens wekelijks opbelt. Het kan zelfs wat ongepast overkomen. Het is vooral belangrijk om uw medewerker te laten weten dat de deur altijd open staat en dat u een luisterend oor kunt bieden. 

Lees meer tips over het omgaan met relatieproblemen op het werk op de website van Sazas.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org