VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

96d0f36e-1672-47f5-bc11-850627133da7

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Herhaling: controle RI&E – U ontvangt eerst een brief van de inspectie

do 11 mrt 2021

Inspectie SZW controleert in april bij een groot aantal hoveniers- en groenvoorzienersbedrijven of er een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) aanwezig is en een bijbehorend Plan van Aanpak. Ook wordt gekeken of er een basiscontract arbodienstverlening is afgesloten. De betreffende bedrijven ontvangen eerst een aankondigingsbrief van de Inspectie. Daarmee krijgen ze de mogelijkheid om de wettelijk verplichte documenten in orde te brengen.

Voor iedere werkgever is het hebben van een RI&E wettelijk verplicht. Als u een RI&E opstelt, weet u welke risico's er zijn. Er is een (digitale) branche RI&E beschikbaar voor de agrarische en groene sector die u eenvoudig door de aandachtspunten op dit gebied heen loodst. 

Wat is een RI&E?
Een RI&E is een inventarisatie van de gevaren en risico's voor uw personeel. 
U brengt in kaart:

  • welke risico's er zijn op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn voor uw personeel en uw onderneming
  • welke risico's het grootst/belangrijkst zijn
  • welke maatregelen u gaat nemen (Plan van Aanpak)

Het is de bedoeling dat u het plan van aanpak (PvA) uitvoert en regelmatig evalueert. Uw werknemers moeten de RI&E kunnen inzien.​

Meer weten?
Raadpleeg ook de arbocatalogus voor de sector Hoveniers en Groenvoorziening. Deze arbocatalogus is opgesteld in opdracht van en in samenwerking met Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, FNV Agrarisch & groen en CNV Vakmensen door kennisinstituut Stigas.  Wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig? Klik hier om er alles over te lezen.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org