VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7576b46a-d66e-4168-9f2b-804fee80da75

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Het Levende Gebouw interessant voor bouwmanagers in spe

do 27 mei 2021

Onlangs heeft Kim van der Leest namens VHG een online gastcollege gegeven over Het Levende Gebouw aan tweedejaars studenten van de hbo-opleiding Bouwmanagement en Vastgoed van Hogeschool Inholland. Deze opleiding plaatst bouwtechnische kennis in het kader van de proces- en projectmatige organisatie van de bouw, en in het bijzonder van de vastgoedcyclus (van ontwikkel- tot beheerfase). Hierbij wordt in de verschillende fasen ook aandacht besteed aan de relatie gebouw-omgeving.

Het gastcollege was in het kader van een studieproject 'Gebieds- en projectontwikkeling van de stationslocatie in Voorhout'. Hiervoor hebben de studenten een locatie-analyse, massastudie en programma van eisen gemaakt. In de volgende fase moeten de studenten een gebouw uitwerken, waarbij natuurinclusiviteit één van de ontwerpuitgangspunten is. 

Inspiratie
Het verhaal van Kim van der Leest en het VHG-concept 'Het Levende Gebouw' geven de studenten een actueel en inspirerend beeld hoe biodiversiteit, klimaatbestendigheid en gezondheid op een integrale manier kunnen worden meegenomen in het ontwerp- en ontwikkelproces. En dat hiermee ook een meerwaarde is te behalen in de omgevingskwaliteit en de gebouwkwaliteit, dat zich uiteindelijk ook uitbetaald in de beheer- en onderhoudskosten in de exploitatiefase.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Bouwmanagement en Vastgoed op de website van Inholland of mail naar Ted van der Klaauw


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org