VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

293db301-960e-4916-9acd-f1e349809f01

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Hoogheemraadschap van Delfland zoekt klimaatbestendige voorbeeldtuinen

do 18 aug 2022

Werkt uw bedrijf in het gebied tussen Den Haag, Hoek van Holland, Vlaardingen en Lansingerland? En heeft u daar een klimaatbestendige tuin aangelegd waar u trots op bent? Meld deze tuin dan aan voor de Tuin on Tour van Hoogheemraadschap van Delfland (Klimaatkrachtig Delfland) en inspireer uw collega-vakgenoten!

 

In de Tuin on Tour bezoeken maximaal 15 groenprofessionals uw project dat is ingericht op het veranderende klimaat. U gaat op locatie in gesprek met uw collega-vakgenoten over de genomen klimaatbestendige maatregelen. Bijvoorbeeld over regenwatersystemen, dak- en gevelgroen, wadi en beplanting die ook de biodiversiteit verhoogt.

Uw voorbeeldproject

Het voorbeeldproject kan een privétuin zijn, of een groenblauw schoolplein, een binnentuin bij een woningcorporatie, een bedrijfstuin of een collectieve tuin in de wijk. Het projectbezoek duurt max. 1,5 uur en vindt bij voorkeur aan het einde van de middag plaats. Bekijk ter inspiratie deze video.

Samen naar een klimaatadaptieve regio

Met de Tuin on Tour wil het Hoogheemraadschap van Delfland, programma Klimaatkrachtig Delfland de groene professional ondersteunen in kennis en inspiratie en samen optrekken naar een klimaatadaptieve regio. Met slimme groenblauwe maatregelen in straten, op pleinen, daken en in tuinen zijn de gevolgen van de weersextremen terug te dringen. U als groenprofessional heeft daarvoor de troef in handen!

Over de Tuin on Tour

De Tuin on Tour wordt in het najaar 4 keer georganiseerd. Variatie in ontwerp, toegepaste klimaatadaptieve maatregelen, omvang en functie van de tuin zijn uitgangspunten bij de keuze van het voorbeeldproject.

Interesse?

Voor meer informatie en aanmelding neemt u contact op met de organisatoren via:

E klimaatkrachtig@duurzamebuitenruimte.nl

M 06 237 259 79/ 06 319 370 34VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief