VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

c3812e85-afdd-490f-8850-b56e73aeef80

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

In memoriam Jan Eijs

wo 14 dec 2022

​Vorige week ontvingen we het droevige bericht dat Jan Eijs op 5 december is overleden. Jan werd 88 jaar en was jarenlang bestuurder van de Zuid-Hollandse vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners. In november was hij nog met zijn vrouw van de partij op ons jubileumfeest. 

Jan was hovenier én ondernemer. In 1960 nam hij het bedrijf Groenvoorziening Oud- Wassenaar (GOW) over. Onder zijn leiding groeide deze onderneming uit tot een bloeiend bedrijf dat in 1996 onderdeel werd van de Koninklijke Ginkel Groep. Hij schreef een verhaal over zijn periode bij GOW, dat u kunt vinden op de website Historie-hovenier.  (scroll naar beneden en kijk bij 'Andere bedrijfsgeschiedenissen')

Onderwijs

Jan heeft veel betekend voor het groene onderwijs. Hij was vakonderwijzer, bestuurder en voorzitter van de Centrale Onderwijs en ExamenCommissie (COEC). Samen met collega's stond hij aan de wieg van de organisatie van de beroepenwedstrijden. Hij vond het geweldig om het groene vak te promoten, onder andere via de tuinkeuringen van het Hoveniers Informatie Centrum (HIC). Vele jaren vervulde hij bovendien een taak binnen de Geschillencommissie Groen. Kwaliteit was daarbij zijn drijfveer: de opdrachtgever moest kwaliteit geleverd krijgen van de hoveniersbedrijven in Nederland.

Wij verliezen in Jan Eijs een gepassioneerde vakgenoot en bestuurder die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het niveau van het hoveniersvak. Wij wensen zijn partner en familie veel sterkte toe bij dit verlies.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief