VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

92ade2db-50c5-4280-b3ac-7951d0494a27

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Invoering Omgevingswet opnieuw uitgesteld

do 20 okt 2022

De invoering van de Omgevingswet, die gepland stond voor 1 januari 2023, wordt uitgesteld naar 1 juli 2023. Er blijkt meer tijd nodig om het digitale stelsel, dat bij de introductie van deze wet hoort, te testen en ermee te oefenen. Tot deze conclusie kwam minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening na overleg met de provincies, gemeenten en waterschappen. 

De minister heeft in een kamerbrief aan de Eerste Kamer laten weten dat het uitstel van een half jaar zorgt voor zorgvuldigheid en duidelijkheid. "Over de verschillende scenario's, achterliggende dilemma's en alle voor- en nadelen ga ik graag met de Eerste Kamer in debat", aldus De Jonge.

Eén digitaal systeem

De Omgevingswet bundelt alle wetten en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water.  De overheid wil met de Omgevingswet de wet- en regelgeving over de omgeving vereenvoudigen en inzichtelijker maken. De grootste verandering is dat de wet - en alles wat daar onder valt - digitaal te raadplegen is in één systeem: Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Meer informatie

Meer weten over de Omgevingswet en wat deze voor groenondernemers betekent? In de eerste 3 edities van VHG Magazine van dit jaar kunt u de serie hierover teruglezen. Of ga naar deze informatiepagina

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief