VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d5888cba-e328-44c9-b1c6-21f18f329679

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Is uw trekker al gekeurd?

do 27 mei 2021

Sinds 1 mei dit jaar geldt er een APK-plicht voor land- en bosbouwtrekkers. Deze geldt voor land- en bosbouwtrekkers op wielen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 40 km/u. De invoering van de APK-plicht gebeurt in fases, omdat niet alle land- en bosbouwtrekkers in één keer gekeurd kunnen worden. De datums van deze fases vindt u hier.

Is uw land- of bosbouwtrekker niet gekeurd? Dan mag u niet met het voertuig rijden. Doet u dat wel, dan kunt u daarvoor een boete van de politie krijgen. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Tip: laat de keuring samengaan met onderhoud, dan voorkomt u ook onnodige stilstand.

Registratieplicht?
Sinds 1 januari 2021 geldt er ook een registratieplicht voor land- of bosbouwtrekkers, land- of bosbouwaanhangwagens, verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) en mobiele machines (nieuwe categorie). Het gaat om motorvoertuigen die op de openbare weg rijden én een maximale constructiesnelheid hebben van 6 km/h of meer. Ook gaat het om getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h. Voor deze voertuigen moet u een kentekenbewijs aanvragen (registreren).

Rijdt u met uw (land)bouwvoertuig met aanhangwagen langzamer dan 25 km/h? Dan heeft de aanhangwagen geen registratieplicht. Dit geldt ook voor ander getrokken materieel. Het getrokken voertuig moet dan wel een witte kentekenplaat (volgplaat) hebben. Lees meer


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org