VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d87ff632-51fb-4c8a-9783-40270d0e0707

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Jongeren centraal in tweede Groenpact Manifestatie

do 11 mrt 2021

De Groenpact Manifestatie op donderdag 4 maart was een groot succes. Een Zoompanel met 36 jongeren online, 22 genomineerde leerlingen en studenten voor de Impactprijs Groen Onderwijs én zes inspirerende jongeren zaten aan tafel bij Twan Huys. Onder hen ook Lars van Ginkel, Adviseur Innovatie en Ontwikkeling bij Koninklijke Ginkel Groep. De jongeren gingen in gesprek met wetenschappers Louise Vet en Tim van Hattum en demissionair minister Carola Schouten. Speciale gast was Frans Timmermans.

Centraal in de uitzending stonden jongeren en hun visie op de grote groene uitdagingen: klimaat, kringlooplandbouw, biodiversiteit, gezond voedsel en een duurzame leefomgeving. Hoe kunnen we vanuit de groene sector, als onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken en elkaar versterken? Samenwerking is noodzakelijk, sterk leiderschap, kennis en goede ideeën.

Bekijk hier de nieuwspagina met alle filmpjes, foto's en een link naar de volledige uitzending op YouTube

Impactprijs Groen Onderwijs
Tijdens de uitzending werd ook bekend gemaakt wie de Impactprijs Groen Onderwijs 2020 op zijn naam mag schrijven. Twee genomineerde leerlingen of studenten per project of startup mochten aanwezig zijn in het Nationale Theater en kregen te horen of zij hadden gewonnen. Er was veel diversiteit in de inzendingen dit jaar: koken met meelwormen, veldbonen, groener wonen, bloemrijke akkerranden, buitenactiviteiten met kinderen, groene bushokjes, natuurlijke golfbrekers, circulaire oplossingen, een educatieve agrifoodlocatie, een spel over de bodem en een gezondere schoolomgeving.

Bekijk de genomineerden in de verschillende categorieën 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org