VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

786144f8-292d-4c0e-bef1-5cbb8fa15e32

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Klimaatsupporters gezocht: doet u ook mee aan de Nationale Klimaatweek?

do 18 aug 2022

Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 organiseert het ministerie van Economische Zaken de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week krijgen duurzame, klimaatbewuste initiatieven in de samenleving het podium, om anderen te inspireren. Want hoe eerder we minder CO2 uitstoten, hoe sneller we klimaatverandering afremmen en we verschil kunnen maken. Koninklijke VHG draagt dit initiatief een warm hart toe. Onze branche kan met haar groene oplossingen een belangrijke bijdrage aan deze ambitie leveren. Doet u mee?


Wie kan meedoen?

Bedrijven, stichtingen, verenigingen en overheidsorganisaties die hun beste beentje voorzetten voor het klimaat kunnen deelnemen aan de Nationale Klimaatweek (NKW). Loopt uw bedrijf voorop met verduurzaming of energiebesparing en bent u bereid om uw duurzame initiatieven te delen en/of een actie of evenement te organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek? Meld u dan aan als 'Klimaatsupporter'. Kijk voor de voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden op: www.nkw2022.nl. U ontvangt een toolkit met materialen die u kunt gebruiken en wordt regelmatig op de hoogte gehouden van alles wat er gebeurt in het kader van de NKW 2022.

Waarom zou u meedoen?

Geen bedrijf kan tegenwoordig meer zonder aandacht voor duurzaamheid: de kleine ondernemer, het internationaal opererende bedrijf, de sportclub of branchevereniging: iedereen kan bijdragen. Of u het nu doet vanuit de overtuiging dat het noodzakelijk is, voor uw portemonnee, om klanten te binden of personeel te werven: duurzaamheid is een must. Door Klimaatsupporter te worden laat u zien dat het u menens is, dat uw bedrijf zich ook inzet voor minder CO2-uitstoot en meer energiebesparing. U zet zichzelf op de kaart en bent daarmee een inspiratie voor anderen!

Na de Nationale Klimaatweek

Dat het noodzakelijk is om duurzaam te zijn, wil niet zeggen dat het makkelijk is. Daarom vormen alle Klimaatsupporters ná de Nationale Klimaatweek een netwerk: samen zetten we ons in voor een beter klimaat en we laten zien wat wél kan en wat mogelijk is. Via het netwerk weten Klimaatsupporters elkaar te vinden voor vragen, inspiratie of samenwerking. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat houdt u regelmatig per nieuwsbrief op de hoogte houden van alles wat er gebeurt met en in het netwerk: samen zorgen voor een duurzaam Nederland!

Heeft u vragen? Stel ze gerust via klimaatweek@bijlpr.nl

En wat doet VHG?

Onze vereniging voert al langere tijd een actieve lobby om meer groen in de leefomgeving 'hoog op de agenda' te krijgen bij provincies, gemeenten, waterschappen en andere partijen. We ontwikkelden de concepten voor levende groene tuinen, gebouwen en de openbare ruimte, boordevol informatie en inspirerende voorbeelden. Dit jaar stuurden we alle nieuwe coalities van de gemeenten een pamflet met handreikingen voor een klimaatadaptieve gemeente. We zoeken regelmatig de publiciteit op om aandacht te vragen voor vergoenen, denk aan het persbericht over groene daken en gevels. Bovendien weet de media ons ook steeds vaker te vinden voor vragen over groen, zoals blijkt uit het item op BNR Nieuwsradio van eerder deze maand.

Uiteraard zullen we ook uw initiatieven in het kader van de Nationale Klimaatweek een podium geven in onze communicatie! 


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org