VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

c93531ed-4b5d-499d-915c-5c2d86ff2287

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Koninklijke VHG doet oproep aan Tweede Kamer ‘Vergroenen van Nederland moet doorgaan’

ma 10 jul 2023

De val van het kabinet mag niet leiden tot een stilstand in de vergroening van Nederland. Meer bomen, struiken en planten zijn essentieel voor een klimaatbestendige, gezonde leefomgeving. Een voortvarende uitvoering van beleid op dit terrein is dan ook een must. Koninklijke VHG doet een dringende oproep aan de Tweede Kamer om dit thema als prioriteit te blijven zien.


“De gevolgen van de klimaatverandering zijn dagelijks overal zichtbaar”, aldus John Koomen, voorzitter van Koninklijke VHG. “Natuurlijk groen draagt op meerdere manieren bij aan het verminderen van de schadelijke effecten zoals extreme droogte, hitte, wateroverlast en vermindering van biodiversiteit. We kunnen het ons niet veroorloven dat de vergroeningsplannen blijven liggen tot het aantreden van een nieuw kabinet. De vergroening van Nederland moet doorgaan. Onze branche verwacht daarin van de overheid meer daadkracht en snellere besluitvorming.”

Groene oplossingen

Groen biedt meerwaarde voor de natuur, het klimaat, de mens én de economie, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. De oplossingen die de groenprofessionals, aangesloten bij VHG, realiseren, helpen ook in de aanpak van de stikstofcrisis en de belemmeringen in de bouw. Er zijn tal mogelijkheden voor het vergroenen van particuliere tuinen, de openbare ruimte, bedrijventerreinen, schoolpleinen enzovoorts. Ook in, op en aan gebouwen heeft groen een belangrijke meerwaarde. Kortom: groen is de meervoudige oplossing voor een beter klimaat.

Bron foto: Unsplash

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief