VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

1eedae74-9780-4a53-b31f-5a186eb99702

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Koninklijke VHG en sociale partners starten MDIEU-project Leiderschapsprogramma

do 20 jul 2023

​Koninklijke VHG heeft samen met de sociale partners in de groensector aanspraak weten te maken op subsidiegelden voor Leiderschapstrajecten voor groenbedrijven. Samen met de trainingsorganisaties Bureau HTM en Helder – Doelgerichte Trainingen kunnen vanaf komend najaar in totaal 350 medewerkers van groenbedrijven kosteloos werken aan hun kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap.


“Hiermee geven we leidinggevenden de kans om gericht te werken aan hun kennis, kunde en vaardigheden”, aldus VHG-directeur Marc van Rosmalen. “Dat is van groot belang met het oog op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in onze branche. Bovendien kunnen de groenbedrijven met goed opgeleide leidinggevenden nog efficiënter en effectiever werken aan de vergroeningsopgave van Nederland. Als branchevereniging hebben we ons hiervoor flink ingespannen. Ook dit laat zien dat het belangrijk is om lid te zijn!”

Praktisch

Beide trainingsorganisaties zijn blij met deze mooie opdracht voor VHG. Gert ten Brinke van Helder – Doelgerichte Trainingen: “Onze trainers gaan er alles aan doen om de deelnemers praktisch te trainen. Ze krijgen veel nieuwe inzichten waarmee ze direct aan de slag kunnen op de werkvloer.” Daan Hento van Bureau HTM is trots een bijdrage te mogen leveren aan dit programma: “Heel fijn dat we kunnen helpen om de ontwikkeling in en van deze prachtige sector te stimuleren.”

Aanbod en inschrijving

Door middel van meerdaagse trainingen, workshops, intervisiesessies en coachingsgesprekken brengen de deelnemende leidinggevenden hun kennis en vaardigheden naar een hoger niveau. Het gaat hierbij om vaardigenheden als:
  • zelfinzicht rondom eigen leiderschapsstijl en -communicatie
  • coachend en verbindend leiderschap
  • feedback geven
  • bespreekbaar maken van werkdruk en werkplezier
  • samenwerken en teamontwikkeling

Het complete aanbod aan leiderschapstrajecten komt binnenkort beschikbaar op de VHG-website en de website Vitalehoveniers.nl. Daar kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor kosteloze deelname voor één van de trajecten.Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst bundelen Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), trainingsbureaus Bureau HTM en Helder – Doelgerichte Trainingen hun krachten om leidinggevenden in de groenbranche op te leiden.
VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief