VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

1afe37c3-f09c-4f4d-be96-67b2a569af74

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Koninklijke VHG lanceert nieuwe Plantenkennistrainer voor groenprofessionals

do 14 sep 2023

Koninklijke VHG lanceert de nieuwe VHG Plantenkennistrainer, een handige tool die het leren van plantenkennis voor groenprofessionals eenvoudiger en leuker dan ooit tevoren maakt. 

 

Kennis van beplanting en bodemsamenstelling is essentieel binnen het groenvak. In de dagelijkse praktijk kan het echter een uitdaging zijn om alle plantnamen, kenmerken en toepassingen bij te houden. De nieuwe VHG Plantenkennistrainer-app is speciaal ontwikkeld om dit proces te vereenvoudigen. Deze app is geschikt voor zowel studenten als ervaren groenexperts.

Meer dan 1700 vragen

De VHG Plantenkennistrainer biedt meer dan 1700 meerkeuzevragen die die verschillende aspecten van plantenkennis behandelen. Gebruikers kunnen hun kennis testen en verbeteren op onderwerpen zoals het herkennen van zomer- en winterbloeiers, Nederlandse en Latijnse plantnamen, plantkenmerken, nadelen, toepassingen en meer. De vragen zijn gebaseerd op de leerstof van de VHG Branche-opleiding.

Collega’s uitdagen

Het bijhouden van plantenkennis wordt met deze app leuker dan ooit tevoren. Groenprofessionals kunnen bijvoorbeeld een competitie organiseren en collega's uitdagen. 

Praktijkervaringen

De VHG Plantenkennistrainer is ontwikkeld in samenwerking met AgriHolland, een digitale uitgever gespecialiseerd in de natuur- en landschapssector. Er is gebruik gemaakt van experts uit de praktijk en ervaringen met eerdere versies van de plantenkennistrainer zijn in deze versie geïntegreerd.

Gratis voor groenstudenten

De VHG Plantenkennistrainer is geen vervanging van de lesstof van de brancheopleidingen, maar een waardevolle aanvulling op het leerproces. Daarom ontvangen alle studenten van de VHG Brancheopleiding een gratis abonnement. Voor VHG-leden bedraagt de prijs slechts 7,50 euro per gebruiker.

Start vandaag nog met het versterken van je plantenkennis! Klik op onderstaande button voor meer informatie en direct bestellen.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief