VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

ff945fda-8616-47eb-85f8-f1ad88085182

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Koninklijke VHG neemt deel aan groene actie in Den Haag

do 08 dec 2022


'Graag doorpakken zoals geplant'

Samen met 90 andere organisaties heeft Koninklijke VHG begin deze week deelgenomen aan een groene actie bij het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Daarbij werd een levensgrote Prinsjesdagkoffer met planten aangeboden aan ministers en Kamerleden. De betrokken organisaties roepen het kabinet hiermee op om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuurvriendelijke landbouw. Zij vragen hen door te pakken met de uitvoering van het coalitieakkoord, met oog voor de natuur.

De vergroeningsactie is onderdeel van de campagne 'Niet zonder natuur' waarin het belang van schoon water, een gezonde bodem, schone lucht en een gezonde leefomgeving wordt benadrukt.

Namens miljoenen Nederlanders brachten de 90 betrokken organisaties, uit alle hoeken van de maatschappij, zoals natuurorganisaties, wetenschappers, verkeersorganisaties, banken, kerken, bouwbedrijven en boeren, deze boodschap naar Den Haag. Onze belangenbehartiger Arne Weverling was namens de groensector aanwezig.

Natuur meer prioriteit

De organisaties vragen de Ministers Adema (Landbouw) en Van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de slag te gaan met de uitvoering van het coalitieakkoord. Oftewel; 'Doorgaan zoals geplant!' Uit recent onderzoek blijkt dat bijna alle Nederlanders vinden dat het beschermen van onze natuur meer prioriteit zou moeten krijgen van de overheid (WUR, 2022). De actie viel in goede aarde. "Dit is mij als minister uit het hart gegrepen", zo reageerde minister Van der Wal. "Of het nu gaat om de basiskwaliteit natuur of een natuurinclusieve gebouwde omgeving, er moet nog heel veel gebeuren."

Lees ook het statement dat Minister Van der Wal maakte tijdens ons jubileumcongres: "Groensector moet eerder in planvorming aan tafel zitten"


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief