VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

2935dd17-4269-4cf7-a437-9f89f5f6ff61

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Medewerkers met psychische klachten: tips voor werkgevers

do 10 nov 2022

Op dit moment heeft één op de vijf werkenden psychische klachten die invloed kunnen hebben op het werk. De kans is groot dat ook een aantal van uw medewerkers worstelt met angst, stress of depressie. Wanneer u als werkgever de signalen en het veranderend gedrag op het werk herkent, kunt u hen op tijd ondersteunen. Belangrijk, want zo kunt u voorkomen dat medewerkers uitvallen. In dit artikel vindt u een aantal praktische tips om samen het gesprek aan te gaan en actie te ondernemen. 

Psychische klachten en werk

Hoe kunt u medewerkers met psychische klachten helpen, zodat zij kunnen blijven werken? Suzanne van Hees deed er promotieonderzoek naar en kwam met praktische tips om hen aan het werk te houden. Let op: als werkgever mag u wettelijk geen medische gegevens van uw medewerker weten en daarover ook geen vragen stellen. Ook mag u niet oordelen over de klachten die een medewerker mogelijk heeft. De tips uit het onderzoek gelden niet voor medewerkers met ernstige psychiatrische problemen.

1. Signalen op tijd herkennen

Let op als u denkt dat een medewerker niet goed in zijn of haar vel zit. Dan kan er sprake zijn van psychische klachten. Is iemand bijvoorbeeld vaak prikkelbaar, besluiteloos, boos of angstig? Of heeft een medewerker veel last van moeheid of hoofd- of rugpijn? Ook als de medewerker minder werk aflevert, minder sociaal wordt of zich minder goed kan concentreren, kan dat een teken van psychische klachten zijn. Het kan ook dat iemand moeite krijgt met veranderingen, vaak ontevreden is of zich terugtrekt. Vallen dit soort zaken u op, kom dan als werkgever in actie.

2. Praat samen over de invloed op het werk

Merkt u dat een medewerker zich geestelijk niet goed voelt? Probeer in gesprek te gaan. Neem de tijd voor zo'n gesprek en bereid dit goed voor. Ga voor uzelf na hoe deze medewerker de afgelopen jaren functioneerde en of vaker sprake was van verzuim. Voer het gesprek op een voor uw medewerker prettige locatie. Toon interesse, luister aandachtig en bied een luisterend oor. Praat open over de invloed die het veranderende gedrag binnen de werkomgeving heeft. En vertel wat u zelf opvalt tijdens het werk. Vraag vervolgens hoe de medewerker dit zelf ziet. Alleen het bespreekbaar maken van de situatie, kan soms al voor opluchting zorgen.

3. Stimuleer eigen controle van de medewerker

Als werkgever is het goed om te kijken hoe u een medewerker kunt ondersteunen. Maar probeer ook niet alles zelf op te lossen. Geef de medewerker de ruimte om zelf met een idee of oplossing te komen. Is het mogelijk om het werk (tijdelijk) te veranderen? Om bepaalde stressfactoren weg te nemen, zodat de klachten verminderen? Kunnen de taken onder meerdere collega's worden verdeeld? Probeer samen te ontdekken waarvoor uw medewerker warmloopt. Een gesprek met een loopbaancoach kan ook een goed idee zijn om dat boven tafel te krijgen.

4. Zoek samen naar de werkbalans

In een ideale situatie passen alle taken bij de mogelijkheden die uw medewerker heeft. Dit geldt niet alleen voor de medewerker met psychische klachten; richt uw blik op het hele team. Hoe staan de anderen ervoor? Kunnen zij de taken aan of is (ook) voor hen de werkdruk te hoog? Maak later samen de balans op.

5. Schakel hulp in bij dreigend ziekteverzuim

Dreigt iemand toch uit te vallen door psychische klachten? U kunt (arbo-)hulp inschakelen, maar uw medewerker kan ook zelf hulp zoeken of eventueel naar het preventief spreekuur bij de arbodienst. De bedrijfsarts kan uw medewerker helpen bij het vinden van de juiste hulp bij psychische klachten. Dit vraagt altijd om een aanpak op maat, want ieder mens en iedere situatie is weer anders.

Vermoedt u dat de oorzaak van de klachten vooral te maken heeft met de samenwerking in het team? Overweeg dan een teambuilding sessie of extra coaching. Ook bij psychische klachten geldt: voorkomen is beter dan genezen. Als werkgever is het bij het verminderen en voorkomen van verzuim belangrijk om te weten wat u kunt doen. Meer artikelen over het voorkomen van psychisch verzuim kunt u vinden op de website van verzuimspecialist Sazas, in de online kennisbank

Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org