VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

858c316a-cd43-4be5-b685-7b779c089704

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Meer reorganisaties door de coronacrisis: beheers verzuim

do 15 jul 2021

Veel bedrijven lijden onder de coronacrisis. In sommige branches is de vraag van klanten veranderd of zijn de kosten hoger dan de inkomsten. Dit geeft werkgevers grote zorgen. Om tijdens de coronacrisis het hoofd boven water te houden, besparen sommige werkgevers op hun uitgaven door te reorganiseren. Een reorganisatie kan grote impact hebben op medewerkers en daarmee ook op verzuim.

Stress en onzekerheid
Een reorganisatie kan heftig zijn en brengt vaak de nodige spanningen met zich mee. Vaak speelt onzekerheid een grote rol bij verzuim tijdens een reorganisatie. Behoud ik mijn baan? Wat gaat er veranderen? Blijven mijn collega's hier nog werken? Dit zijn een aantal vragen en onzekerheden waar medewerkers tijdens een reorganisatie mee te maken kunnen krijgen. Deze spanningen kunnen leiden tot emotionele uitputting, stress en andere gezondheidsklachten bij medewerkers. Dit kan soms tot zoveel stress leiden, dat medewerkers fysiek en mentaal ongemak ervaren en zich ziekmelden. Ook kunnen medewerkers minder gemotiveerd of minder productief raken.

Goede communicatie
Voorkom verzuim door goed met uw medewerkers te communiceren over de reorganisatie. Zo kunt u de negatieve effecten van een reorganisatie zoveel mogelijk beperken en daarmee ook verzuim. Leg de reden van de reorganisatie uit, welke stappen er worden genomen en hoe de nieuwe situatie eruit komt te zien. Blijf zelf ook goed op de hoogte van wat er speelt bij medewerkers en welke vragen, zorgen of onzekerheden zij hebben. Dan kunt u daar duidelijkheid over geven. 

Betrek medewerkers bij de reorganisatie
Tijdens een reorganisatie verandert er in de meeste gevallen veel, ook voor de toekomstige rol van sommige medewerkers. Laat medewerkers meedenken over hun eigen toekomstige rol binnen de organisatie en bespreek hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen. Zo krijgen ze meer duidelijkheid en voelen ze zich gehoord en meer betrokken bij de (re)organisatie.

Bied ondersteuning met coaching en training. Naast dit alles is het ook goed om medewerkers deel te laten nemen aan trainingen/workshops over het omgaan met veranderingen. Ook kunt u andere vormen van coaching en training aanbieden. Stem dit per medewerker of team af, zodat iedereen de juiste persoonlijke ondersteuning krijgt.

Lees op www.sazas.nl meer over verzuim voorkomen tijdens een reorganisatie.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org