VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

8c56efe3-3da2-4e43-a154-e9921512ce14

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Meld uw gemeente aan voor het NK Tegelwippen

do 04 mrt 2021

Wie haalt in 2021 de meeste tegels uit de stad en vervangt ze door groen? Vorig jaar won de gemeente Rotterdam het NK Tegelwippen, in een strijd tegen Amsterdam. Dit jaar daagt de organisatie van het NK alle Nederlandse gemeenten uit om mee te doen. VHG is een van de partners in deze campagne. Daagt u uw gemeente uit om zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen? De actie loopt van 30 maart tot 30 september. 

Het NK Tegelwippen stimuleert bewoners om hun tuinen te vergroenen of een geveltuin aan te leggen. Dit maakt de gemeente mooier, hitte- en waterbestendig en het vergroot de biodiversiteit. De competitie tussen Rotterdam en Amsterdam leidde tot één hectare gewipte tegels!

Bekijk het filmpje waarin minister Cora van Nieuwenhuizen bestuurders oproept hun gemeente aan te melden.

Op de website staat alle informatie. Inschrijven kan ook via de website.

Samen tuinen vergroenen
Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een reeks activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden, met als doel het vergroenen van tuinen. De activiteiten worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Zij hebben de handen ineengeslagen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen - samen met de inwoners. Aangesloten organisaties zijn onder andere: Amsterdam Rainproof, Rotterdams WeerWoord, Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling), Ons Water, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, NL Greenlabel en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org