VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

96ba4ba5-2c83-4fdb-8f9a-fac7ec75fbb8

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Meten van medewerkerstevredenheid zorgt voor binding

di 27 sep 2022

​Medewerkers die tevreden zijn over hun werk, de werkomgeving en de organisatie presteren beter en dragen bij aan het succes van de onderneming. Om die tevredenheid te meten en vervolgens te kunnen verbeteren, wordt vaak het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) ingezet. VHG biedt hiervoor een handige voorbeeldvragenlijst. 


In een MTO kunt u uw medewerkers vragen om hun mening over de inhoud van het werk, de wijze van leidinggeven, de interne communicatie, arbeidsomstandigheden, het salaris et cetera. Zo spoort u verbeterpunten binnen uw organisatie op. De uitkomsten van het onderzoek kunt u omzetten in actiepunten. Het is zinvol om een MTO periodiek (bijvoorbeeld om de twee jaar) uit te voeren. Zo krijgt u een beeld van hoe de medewerkerstevredenheid zich binnen uw bedrijf ontwikkelt. 

Aandachtspunten

Een MTO is pas effectief als er iets met de resultaten gebeurt. Het is daarom belangrijk om de cijfers, feiten en meningen uit het onderzoek om te zetten in concrete acties op het gebied van bedrijfsbeleid, personeelsmanagement en strategie. Verder is het noodzakelijk dat er een hoge respons is en deelnemers zich geroepen voelen om de tijd te nemen om de vragen goed en eerlijk te beantwoorden. Daarom is het belangrijk dat juist de medewerkers het nut van een MTO inzien. En dat zij zich veilig voelen om eerlijk antwoord te geven. Anonimiteit kan daarvoor nodig zijn.

Op onze website is een voorbeeld van een vragenlijst voor een MTO te downloaden . Deze kunt u naar uw bedrijf aanpassen.

Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief