VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

5cf0a664-269b-4de8-815f-1d300fdb0c9b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Minder dodelijke ongevallen in 2020 in agrarisch en groen door ongevallen tijdens het werk

do 11 feb 2021

In 2020 betreurde de agrarische en groene sector, net als in 2019, acht doden. Wederom minder dan het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar. Zij kwamen om het leven tijdens zeven ongevallen die tijdens het werk plaatsvonden.

Opvallend is dat alle dodelijke ongevallen gebeurden in de dierhouderij. Het is de derde keer in vier jaar dat het aantal dodelijke ongevallen onder de tien blijft. De afgelopen tien jaar waren er gemiddeld dertien dodelijke ongevallen per jaar. De tien jaar daarvoor gemiddeld achttien per jaar.

Aandacht voor veiligheid
Jeroen Brandenburg, bestuurder bij FNV en werknemersvoorzitter Stigas: "Goed om te constateren dat onze aandacht voor veilig en gezond werken zijn vruchten lijkt af te werken, maar elk ongeval is er één teveel. Bovendien staan we er als agrarisch en groen in vergelijking met andere sectoren nog altijd niet zo goed voor. Aandacht voor veiligheid blijft wat mij betreft dan ook de komende jaren hard nodig!".

Veilig op 1
In het platform 'Veilig op 1' werken de volgende partijen samen: LTO Nederland, Cumela, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, FNV, CNV Vakmensen, VBNE, AVIH, Fedecom, Nevedi, ForFarmers, Agrifirm, Nijhof-Wassink, ZuivelNL, RIVM, Inspectie SZW en Stigas.

www.veiligop1.nl

Bron: Stigas​

Gerelateerde tags

Arbo

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org