VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f1485a1b-9416-409a-825d-5ac2ade93dd7

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Minder gezondheidsklachten bij mensen met een groene tuin

do 13 apr 2023

Meer groen in particuliere tuinen blijkt een grote invloed te hebben op de gezondheid en het welzijn van bewoners. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research en het Nivel. Nog een reden dus om als groenprofessional jouw klanten mee te nemen in de voordelen van een groene tuin! 

Het onderzoeksteam heeft gekeken naar het verband tussen het hebben van een tuin bij huis (en de hoeveelheid groen in die tuin), en hoe vaak klachten en aandoeningen voorkomen (zoals bekend bij de huisarts). Bij vrij veel aandoeningen lijkt een tuin bij huis gunstig gerelateerd te zijn aan de mate waarin ze voorkomen. En bij nog meer aandoeningen ook de hoeveelheid groen in die tuin.

In het onderzoek zijn 21 typen aandoeningen onderscheiden. 9 hiervan blijken minder voor te komen bij mensen die een tuin bij huis bezitten, ongeacht de grootte daarvan en de hoeveelheid groen. Het verband is het sterkst bij een beroerte/hersenbloeding.

Ook hebben de onderzoekers gekeken naar de hoeveelheid groen in de tuin. Hierbij zagen ze bij 20 van de 21 aandoeningen een relatie.

Meer lezen over het onderzoek

Zoek je inspiratie en informatie om te gebruiken in gesprekken met klanten? Bekijk de VHG-handleiding De Levende Tuin!


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief