VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

1681a722-895d-417e-b225-827e1cd64a8b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Minister Dennis Wiersma bezoekt deelnemers groenwedstrijden tijdens Skills Talents

do 31 mrt 2022

​"Je leert op een leuke manier iets heel belangrijks" zei Minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs vanochtend bij het bezoek aan de Skills Talents wedstrijden in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij nam ook een kijkje bij de teams die meedoen met de vmbo-wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg en ging in gesprek met wedstrijdorganisator Nicole Slagmolen. Onze beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Jeroen Zijlmans grijpt de gelegenheid aan om na afloop ook met de minister in gesprek te gaan. 

De zeven teams van twee vmbo-leerlingen hebben vandaag vijf uur de tijd voor de finale-opdracht: een tuin van twee bij drie meter. Deze tuinen worden aangelegd in bakken die na de wedstrijd een plaats krijgen in de stad Utrecht. De jury beoordeelt de tuinen vanmiddag en maakt dan het winnende team bekend.  

Instroombevordering mbo
Jeroen Zijlmans, beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt bij onze vereniging, praat na afloop - samen met anderen - met de minister over de verbetering van de positie van het mbo en hoe de groenbranche meer en andere doelgroepen in het groene mbo kan laten instromen.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org