VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7a5be3fa-f187-4054-a8e0-76632d7798ad

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nathan en Jorn gaan naar het WK Tuinaanleg 2022 in Estland

do 13 okt 2022

De WorldSkills kampioenschappen in Shanghai gingen vanwege corona dit jaar niet door. Daarom organiseert WorldSkills van 24 t/m 27 oktober in Tallinn (Estland) een alternatief WK Tuinaanleg 2022. De winnaars van het laatste Nederlandse VHG kampioenschap Tuinaanleg, Nathan den Besten en Jorn Houdijk, hoorden onverwachts dat ze daar mee mogen doen. Tijd om nerveus te worden hebben ze nauwelijks. Wel moet er natuurlijk nog hard worden getraind bij Yuverta Houten, waar ze hun mbo-opleiding volgden. 


In de zandhal van Yuverta Houten treffen we beide jongens en Nicole Slagmolen, die namens Koninklijke VHG als internationaal expert meegaat naar Tallinn. Zij verwacht een zware competitie. "Naast Nederland doen er vijftien sterke landen mee, waaronder de top 3 van het laatste WK: Zwitserland, Italië en Colombia." Nicole kent de opdracht nog niet, maar verwacht wel een technisch en uitdagend karwei. "Een stapelmuur maken, een vijver, een houtconstructie, natuurstenen profielkeitjes hakken en een wat ruige beplanting. De voorbereiding is natuurlijk heel kort, maar Nathan en Jorn zijn rustige, stabiele jongens."

Sterk team

Nathan en Jorn hebben er natuurlijk reuze veel zin in. Ze worden in Tallinn ondersteund door familie en een vertegenwoordiging van Yuverta Houten. Ze weten dat maatvoering en een goede tijdplanning reuze belangrijk zijn. En verder werken ze heel goed samen. Ze zijn al lang vrienden, sinds kort hebben ze met elkaar ook een eigen bedrijf: Skills Tuinen. Dat moet gaan lukken in Tallinn! Namens het bestuur en alle collega's van Koninklijke VHG heel veel succes!

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org