VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

51ff5c2b-265e-4ee0-ad4c-15b758f55769

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nieuwe opzet lijst maatregelen energiebesparing: bekijk het op deb.nl

do 20 apr 2023

De opzet van de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing voor ondernemers die moeten voldoen aan de energiebesparings- en informatieplicht is gewijzigd. Voorheen was de lijst gecategoriseerd per branche. De nieuwe opzet bestaat uit drie onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Op de vernieuwde website DEB.nl is deze indeling terug te vinden. 

De Erkende Maatregelen Energiebesparing (EML) is opgesteld door de overheid om bedrijven te begeleiden bij de besparings- en informatieplicht. Per categorie kun je zien welke maatregelen voor een bedrijf van toepassing zijn. Dit is ook nuttig voor ondernemers die buiten de wettelijke plicht vallen en willen verduurzamen. Kijk op de website van DEB voor alle maatregelen.

Wanneer val je onder de wettelijke informatieplicht energiebesparing?
Niet iedere ondernemer hoeft aan de informatieplicht energiebesparing te voldoen. Wanneer jouw bedrijf een energieverbruik van boven de 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) heeft, geldt de Informatieplicht Energiebesparing.

De Informatieplicht Energiebesparing is een wettelijke verplichting om één keer in de vier jaar (voor 1 december 2023) inzicht te geven in de energiebesparende maatregelen die je als ondernemer treft. 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief