VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

6127993d-cd5e-40a4-9d61-b63970a729e8

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nieuwe subsidie voor Groene gezonde schoolpleinen in Zuid-Holland

do 01 dec 2022

Behoort het aanleggen en onderhouden van groene schoolpleinen tot uw dienstenpakket? En bent u actief in Zuid-Holland? Dan is dit interessant voor u. Deze provincie wil namelijk voor 2030 de pleinen van 575 Zuid-Hollandse scholen vergroenen. Daarvoor is opnieuw subsidie beschikbaar, zo bleek in oktober tijdens de Schoolpleinentop Zuid-Holland.

De gemeente Rotterdam zorgt de komende 4 jaren weer minimaal voor vergroening van 20 schoolpleinen. De gemeente Dordrecht verlengt de huidige subsidieregeling voor Groenblauwe Schoolpleinen tot eind 2026. De ambitie in Dordrecht is dat in 2030 80% van de scholen een Groenblauw plein heeft.

Uitdagende, natuurrijke schoolpleinen

Binnen het landelijke project Gezonde Schoolpleinen zoeken Jantje Beton en IVN Natuureducatie 5 ambassadeursgemeenten, die zich gaan inzetten voor uitdagende, natuurrijke schoolpleinen en de Bernard van Leer Foundation investeert in het breder toegankelijk maken van schoolpleinen voor alle gezinnen in de buurt, met name gezinnen met jonge kinderen.

Gebruik de VHG-handleiding

Wilt u een rol spelen in deze vergroening? Maak dan gebruik van de VHG-handleiding Groene Schoolpleinen, vol informatie, praktische tips en inspirerende voorbeelden. Bekijk de handleiding hier.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief