VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

52a44340-da7e-489b-a9f5-3b6bee441ba6

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Onderzoek Natuur & Milieu: gemeenten maken veel te weinig ruimte voor groen

do 24 feb 2022

Meer dan de helft van de buurten in Nederland is versteend, zo concludeert milieuorganisatie Natuur & Milieu na eigen onderzoek. Dat is slecht nieuws voor de leefbaarheid van de steden. Ook gaat het ten koste van de biodiversiteit. Hoog tijd dus dat gemeenten kennisnemen van de VHG Handleiding De Levende Openbare Ruimte. Deze handleiding laat mooie voorbeelden zien van hoe een groen kan worden toegepast in bebouwd gebied.

Uit het onderzoek blijkt dat in de 32 grootste gemeentes van ons land (100.000 inwoners of meer) 53% van de buurten niet voldoet aan het criterium van 75m2 groen per woning. In deze buurten wonen in totaal 3,5 miljoen mensen. Bij één op de tien buurten is er geen aaneengesloten stuk groen van minimaal één hectare te vinden.

Wilt u aan de slag met de Handleiding De Levende Openbare Ruimte? Als lid van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners krijgt u een aantrekkelijke korting. U betaalt namelijk € 40,- excl. btw in plaats van € 65,- excl. btw. Voor niet-leden bedraagt de handleiding € 65,- excl. btw. Klik hier om de handleiding te bestellen.

Digitaal
 Hier vindt u de volledig bladerbare versie van de handleiding De Levende Openbare Ruimte

Bekijk ook de Introductiefilm handleiding De Levende Openbare Ruimte.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org