VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b97f53d0-a24b-4ce9-b2a0-d51817e2ecb3

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Organisaties werken samen in ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’

do 08 jul 2021

Een groot aantal organisaties - waaronder ook VHG - onderschreef dinsdag 6 juli de doelstelling om de Nederlandse tuinen gezamenlijk sneller te vergroenen. 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin' is de overkoepelende slogan om aandacht te vragen voor minder steen en meer groen in tuinen.  Deze groene organisaties zetten zich al langer in voor dit doel. Door onder één noemer de krachten te bundelen én samen te werken in twee campagnes, verwachten zij een versnelling te weeg te brengen.

In De Tuinen van Appeltern is deze bijzondere samenwerking bekrachtigd. Voor dit jaar en volgend jaar staan gezamenlijke campagnes op de planning. Zo zal oktober in het teken staan van De Maand van het Vergeten Plantseizoen. Dan wordt aandacht gevraagd voor het najaar als plantseizoen. 

De voorjaarscampagne is De Week van de Groene Tuin (12 t/m 18 april 2022) en heeft tot doel tuinbezitters te stimuleren hun eigen tuin en eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. 

Vanaf De Week van de Groene Tuin tot aan de Maand van het Vergeten Plantseizoen kunnen gemeenten weer meedoen met het NK Tegelwippen om samen met hun inwoners Nederland te vergroenen. Alle activiteiten worden aangekondigd op de website NLvergroent.nl.

Minister onderschrijft doelstelling
Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderschrijft de doelstelling van 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin': "Ik ben heel blij om te zien dat we door het bundelen van onze krachten in deze coalitie echt mensen tot actie aanzetten om Nederland groener en klimaatbestendiger te maken. Kijk maar naar de tegelteller van het NK Tegelwippen: al meer dan 500.000 tegels zijn verruild voor groen. Dat is een prachtig resultaat waar we allemaal aan hebben bijgedragen. Dit is overigens ook hard nodig, want de gevolgen en overlast van hitte, droogte en hoosbuien merken we steeds vaker. Iedere steen die eruit gaat en voor groen wordt vervangen, is winst."


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org