VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

752698e7-2798-4968-8991-650c332d2403

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Oud-bestuurders VHG blij met eigen reünie

do 08 sep 2022

Oud-bestuurders van onze vereniging en haar voorlopers hebben vorige week hun eerste eigen landelijke reünie gevierd op de Floriade. In het paviljoen Practice what you preach van Groencollectief Nederland blikken ze terug op de historie én verkennen ze de duurzame groene toekomst. En uiteraard is er alle tijd om bij te praten en rond te kijken op de Floriade.

Jan Batenburg is een van de vier Initiatiefnemers van deze reünie voor oud-(regio)bestuurders van VHG en voorlopers: de Kring Tuin- en Landschapsvoorziening (KTL) en de Nederlandse Hoveniers- en Groenvoorzienersvereniging (NHG). "We misten het onderlinge contact. Omdat de landelijke viering van het 100-jarige jubileum van VHG door corona in het water viel, hebben we deze reünie geïnitieerd. Een hele klus, dus we zijn erg blij met de organisatorische ondersteuning van VHG." 

Waardering

VHG waardeert de inzet en betrokkenheid van seniore bestuursleden. Vice-voorzitter John Koomen stelt in zijn welkom: "We moeten niet vergeten waar we vandaan komen. Zonder jullie geen 100- jarig bestaan!"

Betrokken blijven

Cees en Marian Mocking uit Cothen genieten van de locatie, de informatie, de lunch-op-het -vuistje en de gezelligheid: "Tijdens de jaarlijkse landelijke ledendagen leerde je collega-bestuurders en -ondernemers goed kennen. We hebben met sommigen nog steeds contact." Anneke Troost herkent dat. Ze was vanaf 2006 10 jaar bestuurder van de regio Midden Holland - een van de weinig vrouwelijke bestuurders. "Het is fijn om als senior-bestuurslid betrokken te blijven. Bijvoorbeeld bij activiteiten voor de meewerkende partners: wij hebben er ons hard voor gemaakt dat die er zouden komen!"

Verleden en toekomst

De oudgedienden blikken kort terug op het verleden van het hoveniersvak en de ontwikkelingen van de branchevereniging. De website historie van de hovenier van oud-bestuurder Piet van der Eijk biedt hierover een schat aan informatie. Na de historische terugblik, stuurt het Floriadepaviljoen 'Practice what you preach' de blik vooruit! 

Met evenveel belangstelling luisteren de reünisten naar het verhaal van Daan Smolders van Groencollectief Nederland over de nieuwste innovatieve groenoplossingen. Daarna grijpt het gezelschap de kans om weer eens gezellig bij te praten en al het moois van de Floriade te ontdekken.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org