VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d5ed40b7-168f-4ef2-80ab-0e49f5bc92df

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Pesten op het werk: hoe groot is het probleem en hoe pakt u dit aan?

do 24 jun 2021

Volgens onderzoek is één op de zes medewerkers weleens gepest op het werk. En dit heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van leven van het slachtoffer. Pesten kan ook negatieve gevolgen hebben voor de rest van het personeel en voor de organisatie zelf. Wat kunt u als werkgever doen? Sazas deelt cijfers, feiten en een gratis whitepaper met u.

Groot landelijk probleem
Jaarlijks kost pesten het Nederlandse bedrijfsleven in totaal maar liefst 4 miljoen verzuimdagen. Als u bedenkt dat de kosten voor één verzuimende medewerker kunnen oplopen tot wel € 410 per dag, dan kunt u bedenken hoe groot de financiële impact is. Bedrijven vinden het moeilijk om onder ogen te zien dat hun professionele medewerkers elkaar zouden pesten, maar het is dus belangrijk om hierbij stil te staan. 

Gevolgen voor uw organisatie
De kans is groot dat er ook binnen uw organisatie weleens onderling gepest wordt. Wat zijn de gevolgen hiervan voor uw organisatie? Denk dan bijvoorbeeld aan een negatieve werksfeer, mindere productiviteit, meer verzuim of meer uitstroom. Dit kan leiden tot een ongezonde werksfeer. 

Wat kunt u doen?
Het is voor u als werkgever belangrijk om alert te zijn op pestgedrag en actie te ondernemen als het nodig is. Maar wanneer is een grap geen grap meer en wordt het pesten? Wat verstaan we daar dan precies onder en wat kunt u er als werkgever aan doen? Lees er alles over, download onze gratis whitepaper over Pesten op het werk

Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org