VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

a0dcea25-1876-4ce2-ab51-a1b676af4926

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Resultaten project De Nieuwe Hovenier online

do 26 jan 2023

De hovenier of groenvoorziener van de toekomst is een veelzijdig groenprofessional. In het project De Nieuwe Hovenier onderzoekt Koninklijke VHG samen met Wageningen University & Research (WUR) en zes hoveniersbedrijven hoe de groenprofessional die rol het beste kan vervullen. De eerste resultaten van dit onderzoeksproject zijn nu online te bekijken. 

De nieuw opgedane kennis en bestaande wetenschappelijke inzichten die het project oplevert, zijn vertaald naar kennisproducten voor (toekomstige) hoveniers en groenvoorzieners. Het gaat dan om kennis van groen voor de kwaliteit van leven in de stad en om de veranderende relatie tussen burger en overheid, wat betreft groene initiatieven. Hoe kunnen overheden en hoveniers, groenvoorzieners, woningcorporaties, bewoners en het groen onderwijs) binnen een bepaald gebied samenwerken? In het project wordt gekeken hoe een groenbedrijf kan helpen om de transitie te versnellen van groen in de stad naar groen met grotere betekenis voor de (lokale) samenleving.

Lesmateriaal
Het kennismateriaal dat is geschreven, is te gebruiken door docenten in het groene onderwijs om lesopdrachten mee samen te stellen. De teksten zijn geschreven voor taal- en kennisniveau mbo4 /hbo, en het materiaal is geschikt voor mbo, hbo, zij-instromers en bijscholing voor de groensector. WUR heeft samen met hoveniers en groenvoorzieners en groene opleidingen het materiaal ontwikkeld. De komende anderhalf jaar wordt het aangevuld met nieuwe inzichten. Je kunt hierbij onder meer denken aan aspecten van aanbesteding, en een stappenplan als leidraad voor de hovenier/groenvoorziener. 

Het lesmateriaal bekijken


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief