VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d65fc754-4109-408f-95df-645ca8e15961

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Rob Jetten tijdens Nationale Klimaatweek: “Groen is een meervoudige oplossing voor een beter klimaat”

vr 04 nov 2022

​‘Groen is een meervoudige oplossing voor een beter klimaat’, aldus klimaatminister Rob Jetten. Hij is enthousiast over het pamflet van brancheverenging Koninklijke VHG, dat werd uitgereikt op de Dag van het Klimaat in de Jaarbeurs Utrecht. Met dit pamflet presenteert de branchevereniging oplossingen voor een schonere lucht, wateropvang, verkoeling en biodiversiteit. 

Koninklijke VHG, de branchevereniging van de vergroeners van Nederland, doet hiermee een handreiking aan opdrachtgevers voor het inrichten van een klimaatbestendige leefomgeving. Overheden, bedrijven, woningcorporaties, scholen en particulieren, iedereen kan helpen de leefomgeving te verbeteren door vaker te kiezen voor groen in plaats van steen of asfalt. 

Groen moet geen sluitstuk zijn

De VHG-groenprofessionals bieden tal van oplossingen voor groen in (bedrijfs)tuinen, parken, straten, op schoolpleinen, aan gevels, op daken – overal! “We staan aan de vooravond van de grote verduurzaming van Nederland. We moeten af van het idee dat groen het sluitstuk is van projecten. Fijn dat dit nu omarmd wordt door het kabinet”, zegt Arne Weverling, belangenbehartiger bij VHG.

Tips en inspiratie

Het VHG-pamflet gaat in op wat groen allemaal doet voor het klimaat, met tips en inspiratie voor groene maatregelen. Uitgebreide informatie met tal van voorbeelden is te vinden in de VHG-concepten voor De Levende Openbare Ruimte, Het Levende Gebouw, Groene Schoolpleinen en De Levende Tuin. VHG gaat hierover graag met overheden, projectontwikkelaars, waterschappen en andere partijen in gesprek en legt de verbindingen naar de verschillende stakeholders.

Gerelateerde tags

Lobby

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief