VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b5ec1a03-a1ac-448f-b1c5-98f69a9b7d14

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Subsidie voor bedrijfsscholingsplannen

di 12 sep 2023

Met de MDIEU-regeling ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid, waaronder onze sector. Namens en voor de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche heeft Koninklijke VHG - samen met CNV Vakmensen en FNV - met succes een subsidieaanvraag ingediend voor Opleidingsplannen voor bedrijven. Dit project gaat deze maand van start.

Praktisch toepasbaar bedrijfsscholingsplan

Voor 40 werkgevers uit de sector is het mogelijk om kosteloos ondersteuning te krijgen bij het opstellen van een praktisch toepasbaar bedrijfsscholingsplan. Dit plan is gebaseerd op hun bedrijfsstrategie en helpt bij het creëren van een betere organisatiecultuur, gericht op duurzame inzetbaarheid. Hierop volgen dan opleidings- en ontwikkelplannen voor de medewerkers. 

Doel van het project is dat de betrokken werkgevers persoonlijke ontwikkelplannen hebben opgesteld voor hun medewerkers. Ook weten ze welke stappen zij kunnen zetten om hun werkgeverschap te verbeteren via leren en ontwikkelen. 

Best practices

De resultaten die de deelnemende bedrijven behalen, worden vertaald naar ‘best practices’ (methoden, instrumenten e.d.) die vervolgens breed verspreid worden. Zo bereiken we een bredere groep bedrijven om met het opstellen van bedrijfsscholingsplannen aan de slag te gaan.

Wat betekent het volgen van dit traject concreet?

Deelnemende bedrijven kunnen rekenen op: 
  • een startbijeenkomst;
  • ondersteuning bij het invullen van een personeelsscan. Hierbij wordt gekeken naar de interne taakverdeling met behulp van de taak/functie-matrix;
  • ondersteuning bij het vastleggen van de strategie inclusief adviesgesprek;
  • ondersteuning bij de ontwikkeling van een bedrijfsscholingsplan en persoonlijk ontwikkelplannen (POP). Aansluitend vindt een adviesgesprek plaats om het resultaat door te nemen en waar nodig aan te passen; 
  • nazorg: contact over de voortgang enige tijd na afronding.
Het traject start in september 2023 en loopt tot juli 2024. Voor de ondersteuning van de bedrijven heeft VHG afspraken gemaakt met Insector. Insector heeft veel ervaring met het ondersteunen van bedrijven bij strategiebepaling, het verbeteren van de bedrijfsprocessen en het vertalen daarvan richting de medewerkers.


Marc van Rosmalen, directeur Koninklijke VHG en Sophie Bruers Gertner van Insector tekenen de samenwerking 

Wil jij in deze krappe arbeidsmarkt je aantrekkingskracht als werkgever vergroten? Meld je hier dan aan.Heb je nog vragen? Mail ze naar contact@vitalehoveniers.nl

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief