VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

8a8e3177-8fa0-4be4-974c-8f50da8fcd5e

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Team Curio Prinsentuin wint opnieuw finale vmbo-wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg

vr 24 mrt 2023

De landelijke finale van de Skills Talents vakwedstrijd Tuinontwerp en -aanleg voor vmbo-leerlingen is wederom gewonnen door Bas de Bruijn en Délano Gommers van Curio Prinsentuin Oudenbosch. Vorig jaar behaalde het tweetal ook goud. De tweede plaats was voor het team van Yuverta vmbo Nijmegen en de derde plaats voor Aeres VMBO vmbo Emmeloord.


Aan de finale namen acht teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens regionale voorronden op diverse groene vmbo-scholen. De deelnemers maakten in vijf uur tijd een tuin van twee bij drie meter met onder andere: een vaste plantenborder met betonnen stapstenen, een heester en een houten vlonder met daarin een boom. Ook moesten ze een pad bestraten met kasseien en halfverharding toevoegen. De jury beoordeelde de teams op tal van aspecten: nauwkeurigheid, samenwerken, de degelijkheid van de constructies en ook op de creativiteit. 

Skills The Finals

De wedstrijd maakt deel uit van het grote ‘Skills The Finals’ evenement op 23 en 24 maart 2023 in de RAI in Amsterdam. WorldSkills Netherlands organiseert er bijna zestig vakwedstrijden op vmbo- en mbo-niveau. Het evenement trekt veel bekijks, gedurende de twee dagen worden er zo’n 15.000 bezoekers ontvangen, waaronder 150 bussen vanuit (v)mbo-scholen met leerlingen die zich komen oriënteren op een vakrichting. De deelnemers kregen bovendien bezoek van de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma en van het Jeugdjournaal. 

Droombaan

Het was voor Bas en Délano niet de eerste keer dat zij op het podium stonden. Ook vorig jaar wisten zij de eerste plaats te behalen in deze wedstrijden. Menig groenbedrijf ziet deze talenten graag het team komen versterken. Marc van Rosmalen reikte hen dan ook symbolisch een cheque uit voor de droombaan in het groen.

Samenwerking met WorldSkills Netherlands 

Koninklijke VHG organiseert deze wedstrijden voor vmbo-leerlingen samen met de aoc’s en Groene Hotspots, in nauw overleg met WorldSkills Netherlands. VHG-directeur Marc van Rosmalen en Erik van der Zwan, directeur van WorldSkills Netherlands, tekenden voorafgaand aan de prijsuitreiking een overeenkomst. Daarmee spreken ze de intentie uit om de komende vier jaar de goede samenwerking voort te zetten.

Bron foto: Studio Pothoff

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief