VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d299a291-c3b9-4414-9825-c631f5af7daf

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Team Yuverta over het NK Hovenier 2023

wo 28 dec 2022

​Nog minder dan twee weken en dan is het zover! Op 10, 11 en 12 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs vindt de finale van het NK Hovenier 2023 plaats. In aanloop naar deze spannende wedstrijd gingen wij in gesprek met de finalisten. Vandaag het verhaal van het team van Yuverta Nijmegen.

Tijdens de finale van het NK Hovenier 2023 gaan vier teams met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel van beste hovenier van Nederland. Eén van de teams die zich voor de finale heeft gekwalificeerd, is het team van Yuverta Nijmegen. “Graag stellen wij ons aan je voor. Wij zijn Teun Bevers, 18 jaar, en Skip Willems, 17 jaar en wij komen beiden uit het pittoreske dorpje Venhorst. Toevallig zitten wij bij elkaar in het voetbalteam bij RKSV Venhorst, waar wij al vanaf jongs af aan hebben geleerd samen te werken en met elkaar te communiceren. Wij volgen allebei de opleiding Tuin- en landschapsinrichting- niveau 4 bij Yuverta Nijmegen. Deze wedstrijd is een mooie kans voor ons om verder te leren en meer ervaring op te doen in dit mooie vak.” 

Tijdens de finale van het NK Hovenier leggen de jonge hoveniers in 3 dagen een complete tuin aan. “Samen met onze coach, Huub van Aar, oefenen wij vaak in onze landschapshal. Ook onze stagebedrijven ondersteunen ons in de voorbereiding richting de wedstrijd.” Dat de wedstrijd spannend is en het niveau hoog ligt, bleek al tijdens de kwalificatie in november 2022. De finale belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Teun en Skip: “Opgeven zit niet in ons bloed, wij knallen door tot de laatste seconde en gaan overal 100% voor. Dit zijn voor ons de belangrijkste eigenschappen van een Nederlands kampioen. Wij dus!”

Op de laatste beursdag, donderdag 12 januari 2023, wordt bekend welk team er met de felbegeerde titel naar huis gaat! “Wanneer wij Nederlands kampioen worden, zullen wij als eerst goed feestvieren met elkaar en de mensen om ons heen. Daarna focussen wij ons op het EK in Gdansk, door verder te trainen en nog meer ervaring op te doen. Wij zijn ervan bewust dat het winnen van het NK mooie kansen voor ons creëert. De ervaring is voor ons al van grote betekenis. Ze zeggen niet voor niks: ''Da gu nie da bestu nie''.

NK Hovenier

Koninklijke VHG, dé branchevereniging voor groenprofessionals in Nederland, organiseert jaarlijks in samenwerking met onder andere WorldSkills Netherland, de AOC's, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt en Sazas het Nederlands Kampioenschap Hovenier. Doel is om het hoveniersvak in de spotlights te zetten en de instroom te bevorderen door jongeren te laten zien dat hoe mooi en veelzijdig het vak van hovenier is. Begin november kwalificeerden vier teams zich voor de finale die tijdens De Groene Sector Vakbeurs plaatsvindt. Op 10, 11 en 12 januari strijden de finalisten tegenover onze stand in hal 4 om de titel van beste hovenier van Nederland. 

Lees hier ook het interview met Team Vonk uit Hoorn en het interview met Team Aeres uit Velp

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief