VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

458ae225-356e-48bb-a750-0b5ce908a98a

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Terugblik webinar Financieel fitte medewerkers

do 09 mrt 2023

​Duurdere boodschappen, hogere energierekeningen: voor veel mensen is dit voelbaar in de portemonnee. Dat kan stress geven, ook op het werk. Hoe kun je daar als werkgever mee omgaan? Die vraag stond centraal tijdens het webinar ‘Financieel fitte medewerkers’ dat Koninklijke VHG eind januari organiseerde op verzoek van de deelnemers van het VHG Platform P&O.

Een fitte, opgewekte medewerker is goed voor de werksfeer en de productiviteit. Ook zal hij of zij minder verzuimen. Wanneer een medewerker kampt met bijvoorbeeld financiële problemen, kan dat een flinke impact hebben.

Signaleren
Financieel coach en trainer Micha Aarts van het Nibud gaf de deelnemers aan het online webinar inzicht in wat financiële stress met iemand doet en hoe je het kunt herkennen. Ook benoemde ze belangrijke punten die je met een medewerker in zo'n situatie kunt bespreken. "Adviseer altijd om vooral de vaste lasten te blijven betalen. En bespreek de mogelijkheden die er zijn om hulp in te schakelen."

Luisterend oor
"Ga altijd het gesprek aan met je medewerker", benadrukte Micha. "Dat kan lastig zijn, houd rekening met schaamte." Ze besprak tal van suggesties om in actie te komen bij signalen en gaf praktische informatie over loonbeslagen en instanties die hulp kunnen bieden. Tot slot behandelde ze een kort stappenplan om aandacht voor financieel fitte medewerkers te verankeren in het bedrijfsbeleid.

Meer weten?
De presentatie van dit webinar is op te vragen bij Marc Wichman via m.wichman@vhg.org


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief