VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

c06c8ccc-390f-4677-9519-831610e2b57a

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Trainen voor EuroSkills – part 2

wo 19 jul 2023

Na hun oefenwedstrijd in Estland in juni, waar ze als tweede eindigden, zijn Willem en Twan druk bezig met het vervolg van hun voorbereiding op EuroSkills. Begin juli waren ze bij Esselink Hoveniers voor een training ‘maatvoering op tijd’. 


Op het terrein van Esselink Hoveniers werkten ze aan de hand van een tekening van een eerder kampioenschap aan het uitzetten van een terras met flagstones. De opdracht: doe dit zo snel en zo strak mogelijk! “Met zulke tegels werken we niet dagelijks”, zegt Twan. “In Nederland werken we meestal met tegels met rechte hoeken. Het is best een uitdaging om die flagstones goed in elkaar te passen.”


Werken onder tijdsdruk

Een belangrijk onderdeel van de wedstrijdopdracht is het werken met natuursteen, zoals het aanleggen van een flagstonepad of -terras. Het tweetal merkte dat ze daarin nog konden verbeteren. Daarom stortten ze zich met veel energie op deze training. Trainer Bas van Swigchem was erbij: “We doen het op tempo, zodat ze zich bewust worden van de invloed van tijdsdruk op het werk.” Volgens begeleider Nicole Slagmolen gaat dat zeker helpen in de wedstrijd. “De handelingen moeten een automatisme worden, zodat het onder tijdsdruk ook goed lukt.”

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Met de motivatie, praktijkkennis en samenwerking zit het volgens Bas en Nicole goed: “Ze zijn kritisch op zichzelf en elkaar, denken mee en stoppen veel eigen tijd in het verbeteren van hun vaardigheden.” Al eerder oefenden Willem en Twan bij een steenhouwer op het hakken van natuursteen. De komende weken staat er nog een training werken met beplanting op de planning.

Op naar Polen!

EuroSkills vindt van 5 tot 9 september plaats in Gdansk (Polen). Wij volgen het team op de voet op weg naar deze wedstrijd! Succes met de voorbereidingen!

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief