VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

75cdedf7-eb57-4b42-991d-dda1a8515d65

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

U heeft nog 1 maand om uw (land)bouwvoertuig te registreren

do 25 nov 2021

​Sinds 1 januari dit jaar geldt er een registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen met een beperkte snelheid (MMBS). Denk aan graaf- en veegmachines, wielladers en maaiers. Het gaat om bepaalde motorvoertuigen die op de openbare weg rijden én een maximale constructiesnelheid hebben van 6 km/h of meer. Ook geldt de verplichting voor getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h. Voor deze voertuigen moet u een kentekenbewijs aanvragen (registreren). Doe dat voor 1 januari 2022, anders mag u daarna niet meer met dat voertuig de weg op. Komt u toch met zo'n voertuig op de openbare weg, dan riskeert u een boete. 

Rijdt u met uw (land)bouwvoertuig met aanhangwagen langzamer dan 25 km/h? Dan heeft de aanhangwagen geen registratieplicht. Dit geldt ook voor ander getrokken materieel. Het getrokken voertuig moet dan wel een witte kentekenplaat (volgplaat) hebben.

Registreer online
Registreren kan tot en met 31 december online. Dat gaat eenvoudig wanneer de benodigde voertuiggegevens vooraf zijn verzameld. De kosten bedragen € 18 per registratie. Na 1 januari 2022 moet u het voertuig laten goedkeuren voordat u het kunt registreren. De kosten daarvan zijn minimaal € 140.

Twijfelt u of uw voertuig moet worden geregistreerd? Raadpleeg de keuzehulp op de website van de RDW.

Lees meer

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org