VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

28213bf3-e9ff-4828-80fa-255e70f36db6

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

VHG Regiotour van start!

di 09 mei 2023

​Afgelopen maandag was de centrale kick-off van de VHG-regiotour ‘Regie naar de regio’. Bestuurders uit het onderwijs, de vakbonden, werkgeversorganisaties en van Koninklijke VHG kregen inzicht in de kersverse arbeidsmarktprognoses van de groensector. Er is werk aan de winkel, want er is steeds minder personeel, terwijl het werk alleen verder maar toeneemt.

Tijdens de kick-off bij de Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal liet Laura Roebroeck (Groenpact) zien dat 50% van de hoveniersbedrijven wordt beperkt door arbeidstekorten “Er zijn in 2033 of 40.000, 56000 of 70.000 nieuwe mensen nodig, inclusief vervanging van de mensen die uitstromen.”

Samen regionaal aanpakken 

De bestuurders wisselden van gedachten over oplossingen en kansen voor een groene arbeidsmarkt. Het tij is te keren door als groenondernemers en onderwijs regionaal samen te werken. Dat blijkt al uit de succesvolle samenwerking in regionale Groene Hotspots. Hoe dat werkt, lees je binnenkort in het VHG-Handboek Groene Hotspots. De levendige en boeiende dialoog onder leiding van Arne Weverling leidde tot nieuwe inzichten, ideeën en antwoorden. Meer daarover lees je in het volgende VHG-magazine!

Kom ook in jouw regio 

Ben jij benieuwd naar de (regionale) prognoses? Zie jij nieuwe kansen voor een groene arbeidsmarkt in jouw omgeving? Kom dan naar de VHG-regiotour 'Regie naar de regio' bij jou in de buurt. Je bent van harte welkom! 

Mis het niet en meld je nu aan: 

Wil je meer informatie of heb je vragen? Laat het ons weten via info@vhg.org.

De VHG-regiotour ‘Regie naar de regio’ wordt mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Colland Arbeidsmarkt, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief