VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

e08f8268-9232-4121-83cc-ecc6841e8bc9

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

VHG publiceert kwartaalmonitoren Q1 en Q2

do 29 sep 2022

Meer dan de helft van de bedrijven ondervindt tekort aan personeel

Meer dan de helft van de bedrijven (56%) in de groensector ondervindt momenteel een tekort aan arbeidskrachten. Nog nooit was dit percentage zo hoog. De personeelssterkte is in het tweede kwartaal van dit jaar voor de derde keer op rij gedaald. Voor de hoveniers is dit de grootste belemmering die zij nu ondervinden in het ondernemen. Dit en meer leest u in onze kwartaalmonitoren over het eerste en tweede kwartaal van 2022. 

Er is ook een daling in de omzetstijging te zien en een verslechtering van de winstgevendheid. De bereidheid tot investeren wordt minder, maar is nog wel hoger dan het afgelopen jaar.

Omzetstijging neemt af
De groene sector boekte in het tweede kwartaal van 2022 9,2% meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee is de omzetstijging dit kwartaal duidelijk minder dan in het eerste kwartaal van dit jaar 914,4%).

Winstgevendheid verslechterd
Ruim 22% van de bedrijven in de groene sector geeft aan dat de winstgevendheid in de laatste 3 maanden is verslechterd. Dit zijn ruim twee keer zoveel bedrijven als in het afgelopen kwartaal. Het aantal bedrijven dat meer winst heeft gemaakt is gedaald.

Licht positieve verwachtingen
De groene sector is licht positief over het volgende kwartaal. Dan verwacht men verbeteringen in omzet, verkoopprijzen en personeelssterkte.

De kwartaalmonitoren bekijken 

Heeft u vragen over de Kwartaalmonitor? Neem dan contact op met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief