VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

6dca7d99-9b19-4533-8d2f-a7b8715e0d5b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

VHG-jubileumboom krijgt informatiebord

do 25 feb 2021

De jubileumboom die vorig jaar bij het Vredespaleis is geplant, heeft een mooi informatiebord gekregen. Zo weet iedereen welke soort boom er groeit. De boom werd geplant bij het Vredespaleis in Den Haag ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VHG. Én omdat het Treevember was in november. 

Treevember is een initiatief van The Pollinators, zij zetten bomen een maand lang in de spotlights. VHG en The Pollinators werken al jaren samen om de biodiversiteit in Nederland te vergroten en belangrijke bestuivende insecten te ondersteunen. ​

Perzische Slaapboom
In november vorig jaar namen VHG-voorzitter Rien van der Spek en directeur Egbert Roozen samen met Pollinators Tom van de Beek en Jan van Betten de schop ter hand en zetten een albizia julibrissin (een heuse Perzische Slaapboom) in de grond. Dat gebeurde in aanwezigheid van Erik de Baedts van the Carnegie Foundation en directeur van het Vredespaleis.

Historie hovenier
Met het planten van deze boom creëert VHG een blijvende herinnering aan het jubileum. Piet van der Eijk, redacteur van de website Historie Hovenier, was speciaal voor de gelegenheid naar Den Haag gekomen om deze mooie gebeurtenis mee vast te leggen.

Gerelateerde tags

Lobby

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org