VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

bb2f89a9-c45f-4cd4-85a4-9f0d5aac330a

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

VHG-lid Engelsman Hoveniers wint Stigas Gezond en Vitaal werken prijs 2020

do 18 feb 2021

Donderdag 11 februari hebben VHG-lidbedrijf Engelsman Hoveniers, Mastenbroek Bloembollen en Zoontjens Boomprojecten de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2020 gewonnen. De prijzen zijn geheel coronaproof – buiten, met twee personen op anderhalve meter afstand – uitgereikt door Wim van den Boomen (LTO Nederland), werkgeversvoorzitter van het Stigas bestuur en Math Creemers, directeur Stigas.

Dit jaar ging Stigas op zoek naar bedrijven met mooie voorbeelden van gezond, veilig én met plezier werken, juist nu de sector de invloed van corona ervaart. Bedrijven die ondanks de aanhoudende coronamaatregelen een werkomgeving weten te creëren waarin medewerkers duurzaam veilig, gezond en met plezier kunnen (blijven) werken tot aan hun pensioen. Die samen met hun medewerkers adequate maatregelen tegen coronabesmetting hebben genomen en erin slagen om in deze soms verwarrende tijd goed contact te houden met hun medewerkers.

In dit bijzondere jaar is besloten de prijs aan alle drie de genomineerde bedrijven uit te reiken.

Coronamaatregelen
Engelsman Hoveniers heeft met haar veiligheidsproject 'O o Den' – een knipoog naar het bekende lied van Harrie Jekkers 20 jaar geleden - een cultuur gecreëerd waarin medewerkers elkaar op een laagdrempelige manier -  via WhatsApp – attenderen op situaties die veiliger kunnen. Dankzij deze werkwijze was het mogelijk de coronamaatregelen effectief door te voeren in het hele bedrijf. Daarnaast biedt het bedrijf medewerkers die het werk fysiek niet meer fulltime aankunnen de mogelijkheid om structureel ook andere werkzaamheden op te pakken.​

Bekijk de filmpjes waarin de winnaars over hun aanpak vertellen.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org