VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

41494da9-f94a-4cc7-9f83-26d3ad8fd2f1

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vaak in het groen? Doe mee aan de studie

do 12 mei 2022

Binnenkort start een internationaal onderzoek naar de werkzaamheid van een Lyme-vaccin. Een belangrijk onderzoek dat erop gericht is om met een nieuwe en veilige methode de ziekte van Lyme te voorkomen. Ook ons land doet hieraan mee. Amsterdam UMC en UMC Utrecht coördineren de studie. Werkt u in het groen en wilt u een bijdrage leveren aan het voorkomen van de ziekte van Lyme? Meld u dan aan voor dit onderzoek. 

Jaarlijks hebben 1,5 miljoen mensen last van tekenbeten en krijgen ongeveer 27.000 mensen de ziekte van Lyme. Enkele duizenden houden langdurige en ernstige klachten. Het is belangrijk dat er nieuwe en veilige methoden komen om Lymeziekte te voorkomen. Het aantal tekenbeten neemt ieder jaar toe en Lymeziekte komt vaker voor vergeleken met twintig jaar geleden. In het onderzoek wordt een vaccin onderzocht dat gericht is tegen verschillende soorten Lymebacteriën.

Lymebacteriën

In Nederland wordt het onderzoek gecoördineerd door Amsterdam UMC en UMC Utrecht. Joppe Hovius is de coördinator van het onderzoek, waaraan ook andere centra meedoen. Hovius: "Het ontwikkelde vaccin is gericht tegen verschillende soorten lymebacteriën die zowel in de Verenigde staten als in Europa voorkomen."

Vrijwilligers gezocht

Momenteel zijn de voorbereidingen voor deze studie in volle gang. Voor het onderzoek is het team van het Lymeziekte Onderzoek op zoek naar mensen die regelmatig in het groen komen of tekenbeten hebben, bijvoorbeeld vanwege hun hobby of werk. Het streven is om na de zomer van 2022 de eerste vrijwilligers te vaccineren.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over de studie en hoe u uzelf of een medewerker kunt aanmelden op de website van Amsterdam UMC

 


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org