VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

397dfc90-cf16-41b6-85c1-67a4067fb7be

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vacature Voorzitter Koninklijke VHG

wo 22 feb 2023

​Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een ondernemende en verbindende teamspeler met een visie op het belang en de toekomst van de groenbranche.


Over VHG

Koninklijke VHG is dé branchevereniging voor ondernemers in het groen. Met hun innovatieve oplossingen en vakmanschap leveren de groenprofessionals een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een leefbare samenleving. VHG ondersteunt hen hierin op tal van manieren. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van de branche als geheel en van de individuele ondernemer. De komende jaren werken we aan belangrijke thema’s zoals het realiseren van meer ruimte en gebruik van groen in de leefomgeving, groen als uitgangspunt in de keten van ruimtelijke ordening en de beschikbaarheid van voldoende en goede groenprofessionals.

De voorzitter van VHG

Als voorzitter ben je samen met het bestuur verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging op basis van onze strategische agenda, doelstellingen en werkwijze. Samen met de directeur adviseren jullie als team de Ledenraad over het jaarplan en de begroting en zien jullie toe op een efficiënte uitvoering daarvan door het verenigingsbureau. 

Wie zoeken wij?

Je bent een open en inspirerende persoonlijkheid die zorgt voor verbinding, zowel binnen de vereniging als met tal van stakeholders daarbuiten. Jong en oud weet je aan te spreken met jouw visie op het belang en de toekomst van de groenbranche. Je voert deze visie op een realistische manier en met duidelijke prioriteiten uit. Daarbij treed je samen met de VHG-directeur op als vertegenwoordigers van de vereniging.

De ideale voorzitter van VHG: 
  • is in staat om als energiek boegbeeld van de vereniging op te treden, zowel richting de eigen leden als richting stakeholders; 
  • is een teamspeler die soepel verbindingen legt en past binnen de dynamiek van het huidige bestuursteam; 
  • is benaderbaar en toegankelijk voor alle leden en kan goed luisteren (sociaal intelligent); 
  • geeft ruimte voor voldoende discussie in ledenraad, bestuur en overige verenigingsorganen en bewaakt de juiste verhoudingen tussen de diverse ledengremia, bestuur, directie en bureau; 
  • is communicatief sterk, zowel intern als extern; 
  • weet samen met leden de visie op het gebied van vergroening, verduurzaming en het maatschappelijk debat verder te ontwikkelen; 
  • heeft een goed netwerk in de sector en daarbuiten en weet dit op basis van persoonlijke kwaliteit uit te bouwen; 
  • kan hoofd- en bijzaken onderscheiden (helikopterview) en weloverwogen beslissingen nemen.
Klik hier voor de uitgebreide profielschets.

Procedure 

De benoeming wordt, conform de reglementen van de vereniging, voorbereid door een kandidaatstellingscommissie, bestaande uit vier bestuursleden. Deze commissie wordt ondersteund door de directeur van het bureau en een onafhankelijk extern expert.

De commissie beoordeelt de kandidaten aan de hand van de in het profiel genoemde kwaliteiten. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Op basis daarvan brengt de commissie een advies uit aan het bestuur. Uiteindelijk benoemt de ledenraad de finale kandidaat, op bindende voordracht van het bestuur. 

Enthousiast?

Voel jij je geroepen en heb je interesse in deze uitdagende functie? Mail dan jouw motivatie en cv naar m.vanrosmalen@vhg.org voor 14 maart 2023, t.a.v. Marc van Rosmalen. Ook voor meer informatie neem je contact op met Marc van Rosmalen, directeur van VHG via 085 3307700 of mail naar vhgbestuurssecretariaat@vhg.org. Alle reacties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Gesprekken met mogelijke kandidaten vinden plaats tussen 27 maart en 5 april.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief