VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

ef89648c-15c0-4dab-ac4f-35489293fb60

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Verken met De Groene Koers de route naar 2030

do 31 mrt 2022

​De weg naar een emissievrije bouw, groen en infrastructuur ligt vol kansen. Maar - zoals vaker bij transities - zullen ondernemers ook vragen en soms valkuilen tegenkomen. Afscheid nemen van de vertrouwde diesels is in de praktijk namelijk lang niet zo eenvoudig als op papier. En met alleen de aanschaf van een elektrisch of waterstof aangedreven machine bent u er niet. De overstap naar duurzame energie is namelijk alleen succesvol als de hele keten mee-innoveert. Doet u mee? 

Van opdrachtgevers tot de bedrijven die projecten aannemen, iedereen moet de komende jaren emissievrije uren maken om ervaring op te doen. En wanneer u denkt 'Het duurt nog wel even tot 2030 aanbreekt': zet die tijdlijn eens af tegen de materieelinvesteringen die u voor ogen hebt. Ineens is emissievrij werken dan nog maar één machine van u verwijderd. Een tijd die u goed moet benutten om ervaring op te doen en van elkaar te leren. De Groene Koers biedt u deze mogelijkheid!

Wat biedt De Groene Koers u?
Binnen De Groene Koers leren we van elkaar. We monitoren hoeveel CO2 er nu al bespaard wordt, bezoeken toonaangevende projecten en nemen u mee in de ervaringen van collega's die hun eerste stappen richting de emissievrij economie zetten. De Groene Koers is veel meer. Zo kunt u bij ons ook terecht met vragen over emissievrij werken. Jorrit van Ommen (Koninklijke Bouwend Nederland), Albert Lusseveld (BMWT), Nico Willemsen (Cumela) en Ingrid Sangers (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) helpen uw bedrijf om de route naar een emissieloze toekomst te vinden. Maar het is geen eenrichtingsverkeer: we horen namelijk ook graag van u wat emissieloos werken uw bedrijf of organisatie heeft opgeleverd.

Podium
De Groene Koers biedt uw bedrijf of organisatie een podium. Op onze site, via onze social mediakanalen en door contacten met diverse media, zorgen we dat Koersdeelnemers de schijnwerpers op zich gericht krijgen.

Sluit u aan
Bent u actief de mogelijkheden om emissievrij te werken aan het onderzoeken? Werkt u al met elektrische machines en wilt u ervaringen delen? Heeft u vragen of draagt u de duurzame toekomst een warm hart toe? Sluit u aan! Deelname is bovendien gratis.

Iedereen die zich actief bezighoudt met emissievrij werken is welkom; kennisinstituten, overheden, leveranciers, groenvoorzieners, aannemers, etc. kunnen zich aansluiten als Koersambassadeurs, Koersteamleden en Koersvrienden. Zo vormen we de brede groep die deze transitie vorm gaat geven.

Wilt u meer over de Groene Koers weten én u aanmelden, ga dan naar: www.degroenekoers.nl

Bron: MKB Nederland

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org