VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

2de8a90a-4cb5-492a-b22b-bd0f3113974e

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Video De Levende Openbare Ruimte

do 15 jul 2021

Groen in de openbare ruimte is niet alleen mooi, maar zorgt ook voor een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om daarop te wijzen heeft VHG de handleiding De Levende Openbare Ruimte ontwikkeld en een filmpje erover op YouTube gezet.

Veel inspiratie
Het rijk geïllustreerde boekwerk staat vol met inspirerende ideeën, informatie, tips en praktijkvoorbeelden, goed voor mens, klimaat, natuur en economie. Over groen dat bijdraagt aan het integraal aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van waterberging, hittestress, gezondheid, biodiversiteit en circulariteit. Een 'must' voor iedereen die zich bezighoudt met ontwerp, aanleg en beheer van groen in de openbare ruimte en semi-openbaar groen, zoals bijvoorbeeld een bedrijventerrein, sportterrein, zorgterrein of begraafplaats.

Graag delen!
In het filmpje op YouTube vertelt auteur Kim van der Leest hoe de handleiding is opgezet en hoe u die kunt gebruiken, onder andere aan de hand van het bloemmodel. VHG beveelt u graag aan dit filmpje te bekijken, op uw eigen website te zetten en ook op andere manieren onder relaties te delen. Aan het einde van het filmpje wordt verwezen naar de VHG-groenprofessional. Bekijk de film. Leden kunnen het handboek bestellen bij VHG in Ede.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org