VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

4a944dee-f496-493e-9249-e04e71960662

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vitale medewerkers, een aanwinst voor uw bedrijf

do 20 mei 2021

Werkgevers die investeren in de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers maken hen gelukkiger en gezonder. Vitale medewerkers zitten goed in hun vel en stralen dat ook uit. Ze melden zich minder vaak ziek, zijn meer betrokken bij het bedrijf en waarderen hun functie. Kortom: vitale medewerkers zijn een aanwinst voor uw bedrijf.

 

Vitaliteit vermindert verzuim
Door te investeren in de vitaliteit van uw medewerkers kunt u verzuim verminderen en voorkomen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat als de vitaliteit verhoogd wordt, dit zorgt voor 15% minder langdurig en kort verzuim.

 

Talent aantrekken én behouden
Als u met uw medewerkers meedenkt over en investeert in vitaliteit, bent u een aantrekkelijke werkgever. Door u te richten op het verbeteren van de vitaliteit van uw medewerkers, is uw bedrijf beter in staat om talent aan te trekken en vooral ook te behouden.

 

Vitaliteit stimuleren: hoe doet u dat?
Investeren in vitaliteit levert veel op voor uw medewerkers en uw bedrijf. Hoe stimuleert u vitaliteit bij uw medewerkers? Verzuimspecialist Sazas geeft u een aantal tips.

1. Geef het goede voorbeeld
Geef zelf, eventueel samen met andere leidinggevenden, het goede voorbeeld. Houdt u van wandelingen maken in de natuur? Inspireer uw medewerkers om ook te wandelen. Of bent u vooral enthousiast over gezonde voeding? Vertel uw medewerkers hier dan over.

2. Voldoende ontspanning en beweging
Ontspanning en beweging tijdens het werk kan voor een hogere productiviteit zorgen. Geef medewerkers ruimte om voldoende pauze te nemen en tussen het werk door te bewegen.

3. Zorg voor leuke extra's
Een interessante extra zorgt ervoor dat medewerkers eerder aan hun vitaliteit willen werken. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een cadeaukaart of een bijdrage voor een sportabonnement.

4. Betrek medewerkers bij vitaliteit
Geef medewerkers de ruimte om mee te denken en eigen ideeën aan te leveren om te werken aan vitaliteit onder werktijd. Vitaliteit is dan onderdeel van het hele bedrijf en niet iets van hoger af.

Verder lezen?
Hoe vindt u die goede match tussen uw bedrijf en de toekomstige medewerker? Ontdek dit en meer over hoe u vitaliteit kunt stimuleren.   


Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org