VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f95a9226-b578-47fc-8db8-3d2997cf22df

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de Week: De vakanties komen er weer aan. Wat als een medewerker tijdens de vakantie ziek wordt?

do 16 jun 2022

​Wordt uw werknemer ziek tijdens de vakantie, dan worden de vakantiedagen vanaf dat moment omgezet in ziektedagen. De dagen waarop iemand ziek is, tellen dan niet als vakantiedagen. Uw werknemer kan ze dus later opnieuw opnemen. Uw werknemer moet zich dan wel houden aan het geldende verzuimprotocol en zich op tijd ziekmelden vanaf het vakantieadres.

In een verzuimprotocol staat duidelijk beschreven welke stappen er moeten worden gezet als een werknemer ziek is. Zo'n verzuimprotocol geeft duidelijkheid, voor u en uw medewerkers. Voorbeelden van afspraken die u kunt maken over ziek worden tijdens de vakantie zijn:

  • Een werknemer die ziek wordt tijdens zijn vakantie moet dat zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 24 uur, melden bij u als werkgever.
  • Uw werknemer moet een adres en/of telefoonnummer doorgeven waarop hij of zij bereikbaar is.
  • In de vakantieplaats moet uw werknemer zich onder behandeling van een arts stellen en hiervan bewijzen bewaren, zoals informatie over de diagnose, het advies en dergelijke.
  • Als de vakantie voorbij is, maar uw werknemer op medische gronden nog niet kan terugkeren naar Nederland, dan zorgt hij of zij ervoor dat er bewijzen zijn dat niet kan worden gereisd.
  • Terug in Nederland neemt uw werknemer zo snel mogelijk contact met u op. U kunt hem of haar dan laten oproepen voor het spreekuur van de bedrijfsarts.

Meer informatie
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org