VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

a180c1db-e755-4d29-856f-f115f4009c4b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de week: Is de seniorenregelingen ook van toepassing op een administratief medewerker?

do 02 feb 2023

De seniorenregeling is een regeling over beloning en arbeidstijd. Volgens artikel 1 lid 4 van de Cao voor het Hoveniersbedrijf maken de administratief medewerker en de werkgever hierover zelf afspraken. 


Het volgen van de cao is op deze punten (waaronder de seniorenregeling) in principe optioneel. De overige arbeidsvoorwaarden in de cao zijn op administratief personeel wel van toepassing. 

Werkgevers die afdragen aan de Stichting Colland Arbeidsmarkt, kunnen al het personeel dat op de loonlijst staat, daar inschrijven voor de seniorenregeling. Tenminste, wanneer ze aan de verdere voorwaarden voldoen. In dat geval kan een administratief werknemer dus deelnemen aan de seniorenregeling. Als werkgever maak je dan ook aanspraak op de vergoeding voor seniorendagen. Verdere informatie over de seniorenregeling vind je op de website van Colland Arbeidsmarkt

Meer weten?
Voor meer informatie en vragen hierover kun je contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief