VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f0f563e6-edba-419b-9b5e-07d972c9df7c

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de week: Mag ik champignonmest laten komen en verwerken in een particuliere tuin?

do 02 mrt 2023

Ja, dat mag, maar let op! In Nederland geldt wetgeving voor het vervoeren van meststoffen. Op 1 januari 2023 zijn de regels daarvan veranderd.  

 

Vanaf dit jaar moet het vervoer van bijna alle mesttransporten volgens één geautomatiseerd digitaal systeem worden verantwoord. Dit gebeurt met het digitale 'realtime Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen' (rVDM) via e-Cert.nl. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van een papieren vervoersbewijs. 

Uitzondering

Er is een uitzondering voor het vervoer van meststoffen van hoveniers naar particulieren: voor zo'n transport is geen rVDM nodig. Hoveniers moeten wel beschikken over een KvK- of registratienummer. 

Let op: deze vrijstelling geldt dus niet voor vervoer van meststoffen van hoveniers naar bedrijfsklanten. Daarvoor moet wel vervoer door een geregistreerd intermediair met rVDM voor plaatsvinden.

Meer weten?
Voor meer informatie en vragen hierover kun je contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief