VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7b9ea39e-a3dd-43a7-9ac3-1a1c019e96d0

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de week: Hoe houd ik grip op de planning?

do 14 jul 2022

Binnen ons bedrijf werken we hard om alle aanvragen te behandelen, projecten voor te bereiden en goed uit te voeren. Hoe zorg ik dat ik overzicht houd op alle projecten?

Een planningsoverleg helpt om zicht te krijgen en houden op al uw projecten. Voor een gestructureerd planningsoverleg heeft de VHG een eenvoudig toe te passen instrument ontwikkeld. 

Goed zicht op de planning is essentieel voor een ondernemer in het groen. Het zorgt voor rust in het bedrijf. Het realiseren van de planning is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Denk aan weersomstandigheden, afhankelijkheid van leveranciers, gewijzigde behoeften en eisen van de opdrachtgever etc.

Planningsoverleg

Om ervoor te zorgen dat u goed inzicht heeft en houdt, is het raadzaam om regelmatig de planning van aanvragen en lopende projecten onder de loep te nemen. Wanneer meerdere mensen binnen het bedrijf hierbij betrokken zijn, is het verstandig om hiervoor een vast moment in de week te kiezen. Daarvoor informeert u bij uw medewerkers naar de voortgang van het werk en legt u uit waarom deze informatie voor het bedrijf noodzakelijk is (projecten voorbereiden, opdrachtgevers informeren).

Agenda

Voor een gestructureerd planningsoverleg heeft de VHG een eenvoudig toe te passen instrument ontwikkeld, de agenda voor het planningsoverleg


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org