VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

974edd9e-a2d8-4b18-a204-0186ecdddb7b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de week: Mogen we in één bus of auto samen reizen naar een project?

do 11 nov 2021

Als u met z'n tweeën reist is een mondkapje niet nodig. Reist u met drie of meer personen, dan draagt iedereen een niet-medisch mondkapje. Daarnaast geldt er nog een aantal regels. 

 • Wie rijdt met wie?
  Bij vervoer is het belangrijk dat je kunt achterhalen wie met elkaar heeft gereisd. Als zich een besmetting heeft voorgedaan, dan kun je achterhalen wie mogelijk nog meer besmet is geraakt. Kijk of de rittenadministratie hierop is ingericht. Bewaar de gegevens voor het bron- en contactonderzoek van de GGD twee weken.
 • Doe de check
  Bij instappen vindt er een gezondheidscheck plaats. Bij de volgende klachten is samen reizen niet toegestaan: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en bij plotseling verlies van reuk of smaak. Een collega met klachten blijft thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn. Meerijden mag wel na een negatieve testuitslag op het coronavirus.
 • Mondkapje
  Als je met z'n tweeën reist is een mondkapje niet nodig. Reis je met drie of meer personen, dan draagt iedereen een niet-medisch mondkapje. Zie voor de regels en voorwaarden voor het gebruiken van mondkapjes de FAQ's onder het kopje "Mondkapjes".

 • Zorg voor voldoende ventilatie maar voorkom sterke luchtstromingen.
 • Zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) met water en een goed ontvettend schoonmaakmiddel of met vochtige schoonmaakdoekjes.

Meer informatie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (085) 3307700.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org