VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

fc787692-45c1-4639-8e7d-c4e618995db8

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de week: Telt het aantal dienstjaren uit de eerste aanstelling mee als een medewerker - na bij een andere werkgever te hebben gewerkt - weer terugkomt?

do 20 okt 2022

Dat hangt ervan af. Bij weder indienstneming met een onderbreking van korter dan een jaar én de medewerker krijgt minstens hetzelfde loon en een periodiek, dan tellen de dienstjaren in de eerste aanstelling mee.

Komt de medewerker terug na een jaar of langer, dan is er sprake van een 'nieuw' dienstverband en tellen de dienstjaren uit de eerste aanstelling niet mee voor bijvoorbeeld het vaststellen van een jubileum. Zie hiervoor ook artikel 10, lid 10 in de Cao van het Hoveniersbedrijf.

Overname

Dit geldt niet als de werknemer bij een andere werkgever in dienst getreden is vanwege een overname van de onderneming. Hij werkt dan feitelijk nog steeds voor hetzelfde bedrijf. Ook wanneer er sprake is van meerdere werkgevers, die deel uitmaken van hetzelfde concern, zal de eerdere diensttijd meegeteld worden.

Ontslag

Bij ontslag ligt dit anders. Het aantal dienstjaren heeft invloed op bijvoorbeeld de transitievergoeding. Wanneer er hierbij een onderbreking van meer dan 6 maanden van het dienstverband is, dan begint de werknemer bij het nieuwe dienstverband weer op 0.

Meer weten?

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00. De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 

Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org